Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Orașul Criuleni și-a sărbătorit hramul

1

    Vineri, 19 septembrie, de sărbătoarea «Minunea Sf. Arhanghel Mihail» or. Criuleni și-a sărbătorit hramul bisericii. Sf. Liturghie a fost oficiată de părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin împreună cu părintele paroh prot. mitr. Vasile Pistrui, prot. Teodor Vrabie, cleric al acestei parohii și prot. Emanuil Grigoriev, paroh al bisericii «Sf. Ier. Nicolae» din s. Holercani, r-l Dubăsari. După  a fost oficiat un Te – Deum de sănătate pentru enoriașii, ctitorii, binefăcătorii ai acestui sfânt lăcaș și pentru toți creștinii ortodocși.

    În cuvântarea sfinției sale, părintele Protopop a vorbit despre evenimentul sărbătorit, esența  minunii săvârșite de Sf. Arhanghel Mihail și reactualizarea acesteia de către Biserică, în planul vieții cotidiene a fiecărui creștin. Părintele Teodor Pelin a apreciat înalt activitatea misionar-păsrorală a slujitorilor acestei parohii, dorind mult spor la construcția casei parohiale, care va avea numeroase destinații, împărtășindu-se cu unele sfaturi duhovnicești, preluate din experiența personală.

    La rugăciuni au participat credincioșii din localitate, dl Vitalie Onișciuc, primarul or. Criuleni, ctitori și oaspeți din parohiile protopopiatului.

    Pentru toată lumea a fost organizată o aleasă agapă frățească.

    Tot în această zi, a fost sfințită o frumoasă Răstignire, lucrată în piatră de Cosăuți, amplasată în preajma Policlinicii raionale, ctitorită de familiele Grăjdian și Novițchii, locuitorii din vecinătate, dar și cu un aport considerabil al Consiliului Orășănesc Criuleni.

    De sărbătoarea hramului au fost organizate de autoritățile publice locale diverse concerte, distracții pentru copii etc.

    De menționat este faptul că, acest hram îl poartă 6 parohii din cuprinsul protopopiatului, precum s. Cruglig, s, Hîrtopul Mare, s. Bălășești în r-l Criuleni și s. Pîrîta, s. Cocieri în r-l Dubăsari.

                Sfinte Arhanghele Mihaile, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>