Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iunie 2018
L Ma Mi J V S D
« mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Seminar teoretico-practic la religie în Dubăsarii Vechi

IMG_0815

La 18 decembrie 2013, în incinta Liceului Teoretic N.Donici din s. Dubăsarii Vechi, r-l Criuleni, Direcția Educație Criuleni a organizat desfășurarea seminarului teoretico-practic la religie cu subiectul: ”Aplicarea virtuțiilor creștine și consolidarea deprinderilor de comportament moral în cadrul orelor de religie”, moderator fiind dna Brădiștean Emilia, metodist DGÎ Criuleni, cordonatori: Zgîrcu Andrei, directorul liceului și Aștifeni Maria, director adjunct. Seminarul a decurs sub o programă bine aranjată. În cadrul seminarului s-a desfășurat lecția publică la religie în clasa a V-a ”B” cu subiectul: ”Tradiții și obiceiuri de Crăciun. Colinde”, lecția fiind de tip mixtă și ținută de prof. de religie dna Muravschi Maria.

Lecția a decurs prin toate etapele plănuite, respectându-se întru totul scenariul didactic. Scopul lecției: «Dobândirea și cosolidarea tradițiilor creștine legate de sărbătoarea Nașterii Domnului». Toate obiectivele operaționale propuse în cadrul acestei lecții au fost atinse și elevii au primit cunoștințe noi despre datinile Crăciunului. La sfârșitul lecției elevii au bucurat auzul oaspeților cu cântarea colindului ”Steaua sus răsare”.

După lecție au urmat autoanaliza și analiza lecției. Lecția fiind clasată cu calificativul de foarte bine, după care în cadrul Atelierului didactic ”Evaluarea în bază de competențe ”, au fost mai multe relatări din experiența de lucru a cadrelor didactice Braniște Violeta, gim. Hîrtopul Mare, Vasilache Liuba, LT Mașcăuți, Gherbovei Eugenia, gim. Corjova ș. a.

Toți participanții la seminar au rămas adânc impresionați de lecția publică, toate dezbaterile din cadrul Atelierului de lucru au fost utile pentru toți participanții. S-a făcut schimb de experiență, de opinii, s-a vorbit și despre neajunsuri, manuale, materiale didactice etc.

La finele seminarului toți s-au despărțit cu ideea că așa tip de seminare teoretico-practice la religie trebuiesc petrecute cât mai des.

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>