Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
august 2018
L Ma Mi J V S D
« iul.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Seminarul metodologic republican „Şcoala şi Biserica: parteneriat pentru educaţie” la a II-a ediţie

IMG_0522

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Departamentul mitropolitan Studii a organizat cea de-a doua ediţie a Seminarului metodologic republican „Şcoala şi Biserica: parteneriat pentru educaţie”.

Evenimentul a demarat la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi întruneşte formatori naţionali în domeniu, metodişti pentru predarea Religiei din protopopiate, inspectori şcolari din eparhii, precum şi specialişti responsabili de predarea acestei discipline.

Totodată, la seminar s-au propus câteva subiecte legate de anul aniversar – 1700 de ani de la proclamarea Edictului de la Milan. La această dată semnificativă pentru creştinism s-au referit specialiştii în domeniul istoric Emil Dragnev, Ion Gumenâi şi pr. Veaceslav Ciorbă.

Şeful Direcţiei metodice pr. Alexei Boenciuc a prezentat realitatea la capitolul Educaţie religioasă în învăţământul din RM, iar cu rapoarte de activitate s-au prezentat şi inspectorii eparhiali.

La eveniment au participat dna Lilia Pogolşa, directorul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, dna Eugenia Parlicov, responsabilă pentru monitorizarea disciplinei Religie din partea ministerului, precum şi reprezentanţi ai Mitropoliei Basarabiei şi Diecezei Romano-Catolice din Chişinău.

A doua parte a evenimentului are loc la Mănăstirea Căpriana, iar despre activităţile ce urmează vă vom informa ulterior.

Sursa: www.mitropolia.md

 

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>