Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
mai, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Adunarea ordinară a preoților din protopopiatul de Criuleni și Dubăsari

Adunarea preoților din 22.08.2013

Adunarea ordinară a preoților din protopopiatul de Criuleni și Dubăsari a avut loc pe data de 22 august 2013 în biserica cu hramul «Acoperemântul Maicii Domnului» din satul Mălăieștii Vechi, raionul Criuleni.

La început a fost oficiată slujba Sf. Liturghii de către părintele paroh prot. Veaceslav Ceban, părintele protopop prot. mitrofor Teodor Pelin împreună cu preoții din circumscripție. În cuvântarea sfinției sale, părintele protopop a apreciat satisfăcător activitatea pastorală a părintelui paroh, iar credincioșilor le-a dorit trăirea din plin a postului Adormirii Maicii Domnului. A urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

Întrunirea a debutat cu conferința «Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni – viața și activitatea» ținută de PC Prot. Dr. Lector Veaceslav Ciorbă.

Ulterior s-au discutat următoarele: despre începerea noului an școlar și dificultățile în cadrul predării Religiei în scoli și licee; vizita Sanctității Sale Preafericitului Chiril, Patriarhul Moscovei și al îtregii Rusii, în Republica Moldova; situația îngrijorătoare din parohia s. Cimișeni ș. a.

În continuare părintele protopop Teodor Pelin a făcut necesare comunicări, abordând diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din protopopiatul de Criuleni și Dubăsari.

Adunarea a fost onorată de prezența dlui Ion Nistrean, primarul comunei Bălăbănești. La final pentru toți a fost organizată o aleasă agapă frățească.

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>