Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Au demarat pregătirile pentru ediția a XIII-lea a festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare»

    În acest an marcăm 560 de ani de la înscăunarea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare în tronul Moldovei și 25 de ani de la ridicarea acestuia în rândul sfinților.

Tradițional, pe lângă slujbele rânduite de Biserică, în Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni se desfășoară ample și diverse activități cultural-misionare legate de pomenirea Sfântului Domnitor al Țării Moldove.

Astfel, cel mai de seamă eveniment, care solidarizează toată societatea, a devenit Festivalul Ortodox  „Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare”, organizat în parteneriat de Mitropolia Moldovei, Secțiile de Cultură raionale și Primării.  Ajuns în acest an cu bine la ediția a XIII-ea, el v-a fi găzduit de s.Jevreni r.Criuleni și s.Oxentea r.Dubăsari.

PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, împreună cu Șefii Secților Cultură raionale Criuleni și Dubăsari, angajații acestora în teritorii, primarii și preoții localităților respective au stabilit un program de desfășurare a festivităților, vizitând în continuare Casele de Cultură și sfintele lăcașuri pentru a le aprecia bunăstarea.

Cu detalii vom reveni în curând. Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>