Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Bătrânii în grija Bisericii la Criuleni

DSC_0503

La Centrul pentru persoane în etate si cu disabilitati „Alexandra Grăjdian” din or.Criuleni locuiesc actualmente în plasament temporar 18 bătrâni, necăjiti si solitari, unii uitați, adusi de nevoie aici de către asistenții sociali din satele raionului Criuleni, alții – din mare grijă de către copiii lor…

  Fiecare dintre ei are povestea sa de viată, deaceea unul mulțumește că a ajuns măcar pentru puțin în custodia statului, iar altul numără zilele până va putea să se întoarcă acasă, deși este conștient că în afară de frig și lipsuri de tot felul, nu-l asteaptă nimeni. Dar… oamenii se trag acasă. Unii în speranța că vor apuca toamna, căci și-au întărit puțin sănătatea la Centru, alții în speranța că vor fi mai buni cei care i-au „motivat” să ajungă aici.
Pe lângă problemele zilnice ale unei persoane în etate mai există, fara indoială, zile senine și evenimente frumoase în viața lor. Pe bună dreptate sunt benefice vizitele preoților de la biserica din localitate. Cum are omul nevoie de aier si alimentație, la fel si sufletul are nevoie de hrană spirituală. La data de 31 martie, în perioada Postului Mare precum se cuvine unui bun crestin, bătrânii au primit Taina Spovedaniei si Taina Sfintei Împărtăsanii, savârșite de catre preotii din localitate părintele Vasile Pistrui si părintele Ioan Țuțuianu, care au îndemnat bătrânii de a spori în rugăciune, de a avea mai multă credință, nădejde, dragoste, de a ierta și de a mulțumi lui Dumnezeu pentru toate.

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>