Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
decembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Noi    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Ce ne aduce Sfințirea casei ?

IMG_1174

Din când în când, lăcașurile noastre pământești au nevoie, la fel ca și noi oamenii, de o curățare prin sfințire. Acestă lucrare dumnezească în om se realizează prin Taina Spovedaniei, unde omul își curăță sufletul, își împrospătează harul divin, iar prin stropirea cu apă sfințită, casa se spală de tot răul agonisit, fie prin păcatele celor ce locuiesc în ea, fie prin oamenii răuvoitori s.a. Chemând preotul să sfințească locul în care trăim, curățim casa de sedimentul păcatelor noastre habituale sau a purtărilor mai puțin cuviincioase de toate zilele. Fără doar și poate, acestă ierurgie ne aduce sănătate și liniște, bunătate și spor.
La data de 14 februarie, în ajunul marii sărbători creștine «Întâmpinarea Domnului», Școala Profesională din or. Criuleni a fost sfințită. Cu această ocazie, mai mulți preoți invitați, precum părintele Victor Gangan din satul Izbiște, părintele Veaceslav Donscoi din satul Slobozia-Dușca, părintele Ioan Pârlog din satul Răculești, părintele Dumitru Gherman din satul Mirești, r-l Hîncești, părintele Tudor Vrabie din or. Criuleni, în frunte cu părintele paroh Vasile Pistrui de la biserica «Minunea Sf. Arhanghel Mihail» din localitate, au stropit angajații și instituția respectivă cu aghiazmă, i-au însemnat cu untdelemn sfințit, făcând semnul Sfintei Cruci. Totodată preoții s-au rugat împreună cu elevii și membrii Colectivului Didactic, cerând toate cele de folos, dar mai ales sănătate sufletească.
Pentru a primi cu vrednicie cereasca binecuvântare, s-a făcut ordine în întreaga școală. La parter s-a pus o masă frumos acoperită, orientată spre răsărit, pe care s-au așezat icoane, un vas cu apă, tămâie, un pomelnic cu lista persoanelor care se învață și predau aici, sfeșnice cu lumânări din ceară curată, mănunchiuri de busuioc, colaci, untdelemn, puțin vin ș.a. Toți au primit această sfințire cu credință și bucurie.
După slujbă întreg colectivul școlii și-a exprimat dorința, ca pentru viitor, data de 15 februarie – ziua «Întâmpinării Domnului», să fie sărbătorită drept Hramul Școlii.
Aducem sincere mulțumiri soborului de preoți pentru rugaciunile înălțate, care au fost absorbite de toți cei prezenți cu nesaț.

Colectivul Didactic al Școlii Profesionale or.Criuleni

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>