Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
august 2018
L Ma Mi J V S D
« iul.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Crucii Tale ne închinăm, Stăpâne…

Rastignire_Dubasarii Vechi_Aug.2013 191

La 4 august 2013 un eveniment deosebit a bucurat sufletele tuturor credincioșilor din s. Dubăsarii Vechi, r-l Criuleni – a fost înălțată și s-a sfințit o nouă Răstignire.

După un pelerinaj la locurile sfinte din Israel dl Oleg Cîrlig, ctitor al bisericii din localitate, s-a aprins cu râvnă de a savârși o faptă deosebit de bineplăcută înaintea lui Dumnezeu. Astfel, s-a ajuns la ideea de a înalța o sfântă Răstignire. Locul a fost ales, în acord comun din partea autorităților publice locale și Consiliului parohial, pe un teren aderent  bisericii.

Cu ajutorul bunului Dumnezeu, nu fără de ispite, Răstignirea a fost înălțată. Au urmat lucrările de tencuială și vopsire, fundația a fost îmbrăcată cu granit de culoare neagră, s-a montat un sistem de iluminare și s-a amenajat o trotuară din pavaj color. S-au sădit diverși arbori și arbuști decorativi, teritoriul a fost îngrădit cu un gard metalic. Toate cheltuielile au fost acoperite de soții Oleg și Liudmila Cîrlig.

Răstignirea a fost sfințită de părintele paroh prot. mitr. Teodor Pelin, protopop al bisericilior din raioanele Criuleni și Dubăsari. La ceremonie au luat parte dl Gheorghe Lungu, primarul satului Dubăsarii Vechi, enoriași și oaspeți din capitală.

Aducem sincere mulțumiri familiei Cîrlig, iar Hristos Dumnezeu să le dăruiască sănătate, mântuire, întru toate cele bune sporire și să-i păzească întru mulți și fericiți ani!

Preoteasa Maria Muravschi

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>