Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Dl Nicolae Darie, actor al Teatrului Mihai Eminescu din or. Chișinău, a fost decorat cu Ordin bisericesc

    Miercuri, 11 octombrie 2017, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reședința mitropolitană pe Dl Nicolae Darie, Artist Emerit al Republicii Moldova și Artist al Poporului, însoțit de Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari.

La raportul PC părinte Protopop prot. mitr. Teodor Pelin, cu ocazia a 25-a aniversări de la canonizarea Sf. Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare, maestrul Nicolae Darie a fost distins de către Arhipăstor cu Ordinul „Meritul bisericesc”, de gradul III.

Mitropolitul a mulțumit cordial maestrului Nicolae Darie pentru activitatea rodnică și sârguincioasă întru promovarea valorilor moral-creștine în societate.

Dl Nicolae Darie este persoana cheie, care dă suflet Festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare», organizat de Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari pe parcursul a 15 ani, interpretând numeroase piese de teatru, care oglindesc viața și activitatea Marelui Domnitor al Țării Moldove. Măiestria și talentul deosebit al actorului, sub valuri de aplauze, au ridicat peste un deceniu tot publicul în picoare.

Cu acest prilej aducem cele mai calde felicitări dlui Nicolae Darie din partea clerului Protopopiatului, Secțiilor de Cultură Criuleni și Dubăsari și a tuturor partenerilor din țară și peste hotare întru organizarea faimosului festival creștin-ortodox.

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>