Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iunie 2018
L Ma Mi J V S D
« mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Doamne, armă asupra diavolului Crucea Ta ne-ai dat nouă…

 1

    La data de 24.05.2015 biserica din satul Coșernița raionul Criuleni și-a sărbătorit hramul în cinstea Sfinților întocmai cu Apostolii Chiril și Metodie. Cu această ocazie precum și a aniversării de 120 de ani de la târnosire, creștinii au hotărât să înalțe o frumoasă Răstignire.
    Enoriașii s-au adresat la marii meșteri de la Cosăuți, care din tată-n fiu se îndeletnicesc cu cioplitul în a lor piatră rară și prețioasă, ca să le lucreze o Sfânta Troiță.
Și astazi, la finalul mult așteptatului eveniment, s – au adunat creștini din sat și împrejurimi. După Sfânta Liturghie, la sfințirea acestei Răstigniri, așezată de-a dreapta ușii de întrare, au luat parte preotul paroh prot. Ion Burlac și alți preoți invitați.
Ulterior, părintele Ion, parohul bisericii, a vorbit despre însemnătatea Sfintelor Răstigniri, cum trebuie să le cinstim, și ce foloase au credincioșii ortodocși de la ele, mulțumind călduros la toți creștinii care s-au ostenit la înălțarea acestei Răstigniri. A ținut să multumeasca ctitorilor și consilierul bisericii dl Guțu Constantin.
Ceremonia a fost încununată de vizita Prea Cucernicului părinte Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, care a apreciat satisfăcător desfășurarea procesului de pictură a sfântului lăcaș, cât și activitatea pastorală a părintelui paroh prot. Ion Burlac.
S-a încheiat sărbătoarea cu o agapă frățească, cu cântări duhovnicești, cu voie bună și nespusă bucurie duhovnicească. Dumnezeu să ne ajute și mai departe la fapte bune!
Preot paroh prot. Ion Burlac

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>