Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva

PostHeaderIcon Ediția a XVI-lea a festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare» la Criuleni

    Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la data de 7 iulie 2019 în s. Ratuș r. Criuleni s-a desfășuraT ediția a XVI-lea a festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare». Festivitatea a fost organizată de Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni în parteneriat cu Secția Cultură Criuleni, moderată de preoteasa Aurelia Rotaru.

Holul Casei de Cultură a fost împodobit cu o mică expoziție de icoane vechi aduse de la bătrânii satului. La început în scenă au vorbit dl Vitalie Cotoman, Vice Președintele r. Criuleni și dna Valentina Bobeico, Șefa Secției Cultură Criuleni. Părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a citit un mic extras din Tomos-ul de canonizare a Sfântului Voievod.

În continuare au evoluat numeroase colective folclorice și coruri bisericești din Protopopiat care au surprins plăcut publicul cu noi piese patriotice și alese haine naționale.

Toți participanții la eviniment au fost menționați cu mici cadouri, icoane cu chipul Sf. Marelui Domnitor Ștefan cel Mare și Diplome de participare.

Cu un mesaj din partea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a venit prot. mitr. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Relații Culturale al Mitropoliei Moldovei.

Pe final, toată lumea, cu lumânări aprinse, în picioare, au cântat imnul sărbătorii – „Când a fost să moară Ștefan…”.

Mulțumim din suflet tuturor participanților, precum și celor implicați în organizare!

 

Comentariile la articol