Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Festivalul – concurs al cântecului pascal «Pentru Tine, Doamne!», ediția a XII-a, în s. Coșnița, r. Dubăsari

1

În Joia Luminată, la data de 16 aprilie, ecoul Sărbătorii Sărbătorilor în mod triumfător a răsunat peste râul Nistru. Astfel în s. Coșnița, r. Dubăsari s-a desfășurat cea de-a XXII-a ediție a festivalului – concurs al cântecului pascal «Pentru Tine, Doamne!», organizat de Consiliul Raional Dubăsari în parteneriat cu Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

    În scenă au evoluat elevii din liceele și gimnaziile de pe ambele maluri ale Nistrului, 13 colective, care au surprins plăcut publicul cu diversitatea cântecelor pascale, scenetelor biblice și coloritul vestimentar.

    Din juriu au luat parte dna Maria Jîmbei, Vicepreședinte al raionului Dubăsari, dna Larisa Braducean, Șef al DÎTS Dubăsari, dna Violeta Tolstenco, inspector școlar, preoții Teodor Vrabie, Iulian Pinteac, Rodion Tambur și Dumitru Darmancev. Pe locul I s-a clasat liceul teoretic Dubăsari, pe locul II – liceele din Coșnița și Cocieri, iar locul III a fost ocupat de liceele din Grigoriopol și Ustea, care au fost menționate cu premii speciale.  Toți participanții au primit cadouri, premii bănești și Diplome de participare.

    În cuvântul de încheere, părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a vorbit despre sărbătoarea Învierii Domnului și frumoasele obiceiuri naționale legate de ea, mulțumind călduros tuturor organizatorilor și participanților la acest frumos festival ortodox.

    De menționat este faptul că în acest an, pentru prima dată de la conflictul armat din anul 1992, pe perioada zilelor de odihnă legate de Sărbătorea  Învierii Domnului s-a circulat liber peste râul Nistru.

Hristos a înviat!  Adevărat a înviat!

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>