Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iunie 2018
L Ma Mi J V S D
« mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Înălțarea clopotniței la Boșcana

1După sfințirea bisericii, enoriașii satului Boșcana, îndrumați fiind de preotul paroh Serghei Golovaci, susținut de Consiliul Parohial, și-au propus drept obiectiv major înălțarea unei clopotnițe la intrarea pe teritoriul bisericii. Construcția clopotniței este absolut necesară, dat fiind faptul, că biserica dispunea de doar 2 clopote deteriorate de la vechiul lăcaș distrus.

La 28.09.2013 au început pregătirile pentru construcția clopotniței, la început fiind ales teritoriul și verificat din punct de vedere seismic, apoi a fost sfințit locul și temelia edificiului propus, după care lângă mâinile harnice ale creștinilor, și-a pus Dumnezeu mila Lui nemărginită și mâna Lui cea atotputernică.

La insistența consilierilor a fost aprobată de către Consiliul Parohial schița pentru proiectul clopotniței și în perioadă de 3 luni proiectul a fost aprobat și avizat de toate instanțele abilitate și finalizat.

Astfel a demarat înălțarea clopotniței și cu ajutorul Bunului Dumnezeu în perioada de 40 de zile au fost zidite cele 3 nivele planificate.

Copleșiți fiind de străduința enoriașilor și a preotului paroh, care cu mijloace mici înfăptuiau lucruri mari, domnii Antoniuc Vladimir și Gîdilica Veaceslav au cerut binecuvântare pentru a ctitori un set de 8 clopote. Comanda de turnare și perfectare a actelor necesare transportării clopotelor a fost efectuată de domnul Cazac Victor.

În vara anului 2014, setul de clopote a fost adus în parohie spre bucuria tuturor creștinilor.

În prezent se acumulează materialele necesare pentru acoperișul clopotniței, crucea și tabla aurită fiind deja procurate.

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>