Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iunie 2021
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva

PostHeaderIcon Întâistătătorul s-a întâlnit cu protopopii din Eparhia de Chișinău

IMG_0032

Astăzi, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a întâlnit la Palatul Mitropolitan cu mai mulți slujitori din Eparhia de Centru – stareți de mănăstiri și protopopi – cu care Întâistătătorul a discutat despre cele mai importante evenimente bisericești din ultima perioadă, dar și ale anului calendaristic 2014, punându-se accent totodată și pe apropierea Postului Nașterii Domnului și pe pregătirile corespunzătoare bunei întâmpinări a marelui Praznic.

În alocuțiunea sa, Vlădica Vladimir a dat o apreciere înaltă realizărilor socio-bisericești care au fost făcute în Eparhie datorită inițiativelor și dinamismului părinților blagocini. În acest context, Chiriarhul a acordat slujitorilor prezenți alese distincții bisericești, după cum urmează: Părintele Arhimandrit Siluan (Șalari), Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi și Protopop de Orhei, a primit din partea Mitropolitului Ordinul „Meritul Bisericesc”, pentru străduința depusă spre buna organizare și desfășurare a slujbei de sfințire a Catedralei din incinta așezământului monahal. La rândul lor, ceilalți protopopi s-au învrednicit de medalia „25 de ani de slujire arhirească a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Părinții protopopi și-au manifestat recunoștința fiască față de Mitropolit pentru aprecierile date, menționând că rămânând fii ascultători ai Sfintei noastre Biserici, se vor strădui și de acum înainte, prin bunăvoința lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Întâistătătorului, să înfăptuiască toate cele folositoare sufletului, spre mântuire și viață veșnică.

Sursa: www.mitropolia.md

Comentariile la articol