Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
februarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Ian    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Întâistătătorul s-a întâlnit cu protopopii din Eparhia de Chișinău

IMG_0032

Astăzi, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a întâlnit la Palatul Mitropolitan cu mai mulți slujitori din Eparhia de Centru – stareți de mănăstiri și protopopi – cu care Întâistătătorul a discutat despre cele mai importante evenimente bisericești din ultima perioadă, dar și ale anului calendaristic 2014, punându-se accent totodată și pe apropierea Postului Nașterii Domnului și pe pregătirile corespunzătoare bunei întâmpinări a marelui Praznic.

În alocuțiunea sa, Vlădica Vladimir a dat o apreciere înaltă realizărilor socio-bisericești care au fost făcute în Eparhie datorită inițiativelor și dinamismului părinților blagocini. În acest context, Chiriarhul a acordat slujitorilor prezenți alese distincții bisericești, după cum urmează: Părintele Arhimandrit Siluan (Șalari), Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi și Protopop de Orhei, a primit din partea Mitropolitului Ordinul „Meritul Bisericesc”, pentru străduința depusă spre buna organizare și desfășurare a slujbei de sfințire a Catedralei din incinta așezământului monahal. La rândul lor, ceilalți protopopi s-au învrednicit de medalia „25 de ani de slujire arhirească a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Părinții protopopi și-au manifestat recunoștința fiască față de Mitropolit pentru aprecierile date, menționând că rămânând fii ascultători ai Sfintei noastre Biserici, se vor strădui și de acum înainte, prin bunăvoința lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Întâistătătorului, să înfăptuiască toate cele folositoare sufletului, spre mântuire și viață veșnică.

Sursa: www.mitropolia.md

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>