Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iunie 2018
L Ma Mi J V S D
« mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Lecție publică la Religie în s. Cocieri, r-l Dubăsari

IMG_0686

La 10 februarie 2014, în incinta Liceului Teoretic «Vlad Ioviţă», satul Cocieri, raionul Dubăsari, s-a desfăşurat un seminar teoretico-practic la obiectul Religia cu tema: «Educaţia religioasă – factor important în formarea identităţii elevului» şi cu motto-ul: «O viaţă fără religie este o viaţă fără nici un principiu, iar o viaţă fără un principiu  este ca o corabie fără cârmă». Obiectivele seminarului au fost următoarele:

 1. Formarea virtuţilor creştine şi consolidarea comportamentului moral – religios;

2.  Aplicarea învăţăturii de credinţă în viaţa personală şi a comunităţii.

    Preotul Iulian Pinteac, parohul bisericii cu hramul «Minunea Sf. Arhanghel  Mihail» din localitate şi profesor de Religie, a prezentat o oră publică cu tema: «Pilda Semănătorului».  Parabola «Pilda Semănătorului» e un text cu un profund înţeles metaforic, dar  valenţele simbolice au ajuns la inimile copiilor datorită  combinării metodelor activ – participative. Lecţia a fost apreciată ca foarte bine structurată, obiectivele au fost realizate, mesajul lexico – semantic a ajuns să fie conştientizat de către elevi.

  La seminar au fost prezenţi: Dna Jîmbei Maria, vice-preşedintele raionului Dubăsari, dna Brăducean Larisa, Şef Direcția de Învățământ, Tineret și Sport, r-l Dubăsari, dna Levinţa Angela, șef al Cabinetului Metodic al Mitropoliei Moldovei, preoţi din raioanele Criuleni, Anenii Noi și Străşeni, reprezentanţii cultelor din raionul  Dubăsari și cadre didactice ce predau disciplina opţională Religia şi Educaţia moral – spirituală.

    În partea a II-a a seminarului Dna Levinţa Angela a prezentat un atelier didactic cu tema: «Probleme privind predarea religiei în şcoală»

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>