Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Mănăstirile din Ucraina ne așteaptă cu porțile deschise

IMG_0429

    Cu ajutorul multmilostivului Dumnezeu, cu mijlocirea Maicii Domnului, a Sfinților Cuvioși Iov și Amfilohie de la Poceaev, prin stăruința protoiereului mitrofor Serghei Golovaci, parohul bisericii «Nașterea Maicii Domnului» din s. Boșcana r-l Criuleni, susținut de părintele duhovnic Ioan Turuta și preotul Dionisie Rotaru, un grup de pelerini s-au învrednicit a fi chemați să facă un minunat pelerinaj la sfintele mănăstiri din Ucraina.

        Primul popas duhovnicesc a fost la mănăstirea Bănceni, care este în grija unui mare și deosebit păstor, Preasfințitul Episcop Loghin Jar. Creștinii s-au închinat în impunătoarea catedrală, după care în atmosfera sacră de liturghie au plecat capul în fața icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, cerându-i ajutor și binecuvântare pentru călătoria noastră.
Al doilea popas l-am făcut la mănăstirea Sfinților Părinți Ioachim și Ana. Sufletele s-au umplut de mare bucurie și curățire trupească în urma afundării în lacul de pe lângă mănăstire.
În această atmosferă de pace și înălțare sufletească am poposit la mănăstirea Poceaevului. Aici am avut posibilitatea să plecăm genunchii lângă raclele sfinților Cuvioși Iov și Amfilohie, după care ne-am învrednicit a ne închina raclei cu moaștele a peste 120 de sfinți de la schitul Sfântului Serafim al Sarovului.
Nu pot fi descrise în cuvinte emoțiile și evlavia creștinilor noștri, pe care le-au trăit în acest pelerinaj. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>