Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iunie 2021
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva

PostHeaderIcon Mitropolitul Vladimir a sfințit prestolul unei noi biserici în satul Holercani, raionul Dubăsari

 

     Credincioșii din satul Holercani, raionul Dubăsari au trăit momente de bucurie și înălțare duhovnicească, luni, 17 decembrie 2018, în ziua de prăznuire a Sf. M. Mc. Varvara, prilejuite de vizita Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, pentru a sfinți prestolul unei noi biserici din localitate cu hramul în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae.

La orele dimineții, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat în fața bisericii de către Protopopul de Criuleni și Dubăsari, Prot. Mitr. Teodor Pelin, parohul sfântului locaș, Prot. Emanoil Grigoriev, un sobor preoțesc din circumscripție și numeroși credincioși.

A urmat apoi slujba de sfințire a prestolului, cu toate cele prescrise în rânduiala slujbei. După terminarea târnosirii, a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească.

Paraclisul Sfântului Ierarh Nicolae a fost amenajat în casa parohială – clopotniță din centrul localității și va servi drept a doua biserică pentru holercăneni unde se va sluji Sfânta Liturghie, iar la cel de-al doilea nivel – o şcoală duminicală pentru a educa tinerele vlăstare în spiritul credinţei strămoşeşti.

Printre ctitorii paraclisului se numără părintele Emanoil cu familia, Primăria s. Holercani, credincioși din localitate, Dl Grigore Policinschi, Președintele raionului Dubăsari, dar și ÎPS Mitropolit Vladimir, care în timpul ultimei sale vizite la Holercani a sugerat părintelui paroh şi enoriaşilor ca în interiorul clopotniței să fie amenajat la primul nivel un paraclis. Iar, pentru a porni cu bine aceste lucrări bineplăcute Domnului, Înaltpreasfinția Sa a ctitorit pentru acest paraclis un iconostas din lemn.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Comentariile la articol