Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon O excursie de neuitat

IMG_1501

În majoritatea școlilor finele unui an de studiu, de obicei, sunt diversificate cu excursii pentru a contempla cele învățate la lecții, în mod deosebit, cu ceva real din viața cotidiană. Nu fără excepție este și programa Școlii Duminicale din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni.

La 24 mai 2014 un grup de copiii ce frecventează Școala Duminicală de pe lângă biserica «Sfântul Arhanghel Mihail» a făcut o călătorie la Chișinău. Programa excursiei a fost destul de amplă, în calcul fiind luate particularitățiile de vârstă și interesele copiilor.

Călătoria a început cu Grădina Zoologică, unde copiii au privit diversitatea animalelor și a păsărilor de acolo. După care a urmat Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, unde elevii si-au îmbogățit cunoștințele cu istoria meleagului nostru, toate sălile de exponate din muzeu trezindu-le un interes major.

Foamea ne-am potolit-o la o pizza și un pahar cu suc, după care am vizitat magazinul de rechizite pentru pictură «Art Atribut». Vizita la magazin a avut scopul de a vedea cum arată instituția, care a finanțat lecțiile de pictură cu materialele necesare. Trecând prin Scuarul Catedralei, tot grupul a intrat în biserica cu hramul «Nașterea Domnului», ne-am închinat, după care li s-a oferit copiilor o oră de joacă pe terenul pentru copii din parc.

La finele excursiei, trecând prin Grădina Publică, ne-am fotografiat în fața monumentului lui Ștefan cel Mare, poposind la havuzul din grădină. Toți ne-am întors nespuși de bucuroși spre casă, copleșiți de multiplele impresii ce le-am savurat pe parcursul zilei.

Preoteasa Maria Muravschi

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>