Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Seminar de formare a profesorilor de religie

    DSCF4937Luni, 15 aprilie, 2013, în  incinta Gimnaziului Izbiste a fost organizat  seminarul teoretico-practic pentru profesorii de religie cu subiectul: – “Strategii didactice interactive de predare, învățare și evaluare a religiei în scoală”.

    La seminar au fost prezenți dl V. Soltanici, director general al Direcției Educație din raionul Criuleni, dna Emilia Bradiștean, metodistă la Centru Metodic al DE Criuleni, oaspeți de la Chișinău din cadrul mitropoliei: prot. mitr. Nicolae Ciobanu, metodist al raionului Criuleni pentru disciplina Religie, prot. Alexei Boieniuc, șef  Departament Știință a Mitopoliei Moldovei, prot. Dumtru Tolico, metodist, lector la Academia Teologică, dna Angela Levința, șef al Cabinetului Metodic al Mitropoliei Moldovei, preoți și profesori de religie din raion.

    Agenda seminarului a fost destul de amplă. Cu un cuvânt de salut către participanți a fost dna Natalia Liubaș-Verdeș, directoarea gimnaziului, care a și prezentat instituția. După care a urmat prezentarea disciplinei Religia de către prot. Victor Gangan, profesor de religie cu o lecție publică în clasa VIII-a cu subiectul: ”Postul – împărțire și importanță”.

   A urmat autoanaliza lecției, reflecții pe marginea orei predate. După care auzul participanților la seminar a fost încântat de melodiile duhovnicești ale corului gimnaziului „Îngerașii”, condus de dirijorul Galina Arsenii. S-a continuat cu Atelierul didactic, la care a fost prezentat de către prot. Dumitru Tolico discursul: ”Srategii didactice interactive de predare /învățare a religiei. Învățarea problematizată în contextul formării competențelor școlare’’. Iar  pr. Dr. Grigore  Costin și-a expus discursul: ”Desfășurarea metodică a lecției de religie: Evocarea.”.

  A urmat schimburi de experiență, discuții. Au fost expuse mai multe idei pe seama lecției, succese și neajunse, printre alte meținându-se de către dna Levința că ’’lecția de religie trebuie să fie o trăire“.

  Cu un cuvânt de salut a venit și dl V. Soltanici, care a relatat că acest seminar este primul de acest gen în raion, facând niște calculi a menționat că din 33 de școli din raion în 18 se predă religia, conform calculelor estimate în raionul Criuleni fiecare al 4-lea elev studiază religia. A mulțumit mult pentru acest început și ne-a dorit să avem o continuitate în viitor, iar pentru cadrul didactic –  un exemplu tot ce s-a petrecut aici la Izbiste; la fel a relatat că importanța religiei este majoră deoarece pune în capul mesei înaltele valori creștine.

    Tot în cadrul seminarului au mai fost înaintate și niște doleanțe, precum ca în toate școlile să fie amenajate cabinete de religie, să fie mai multe materiale didactice, să se facă mai multe activități exrașcolare, iar la final menținându-se doleanța ca așa fel de seminare să se organizeze cât mai des, aducându-se mulțumiri deosebite organizatoriilor acestui seminar.

 Dna Maria Muravschi, profesoare de religie.

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>