Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Sfințirea clopotelor la Corjova, r-l Criuleni

IMG_0385

«Fericiți cei milostivi, căci aceea vor avea parte de milă» – ne spune Mântuitorul (Matei 5,7), de aceea, locuitorii satului Corjova, r-l Cruleni, care au sămânţa binelui în suflet și urmând acestui îndemn a lui Hristos, au jertvit cu dragoste din bunurele lor, pentru procurarea unui nou set de copote la biserica din sat.

Încă din vara anului 2013, enoriaşii din satul Corjova, în frunte cu preotul Serghei Burduja şi primarul Gheorghe Ojog, au pus bazele unei năzuinţe – de a schimba sunetul clopoteor deteriorate. Clopotele vechi, ani de-a rândul, au chemat credincioşii la rugăciune, dar înaintând cu vârsta, şi-au perdut din calitatea sunetului. Când pimarul Gheorghe Ojog împreună cu preotul Serghei Burduja au ajuns la uzina de clopote din or. Tutaev, reg. Iaroslav, au fost întâmpinaţi călduros de către patronul Şuvalov Nicolai, care a primit comanda pentru confecţionarea clopotelor. Peste două luni setul din şapte clopote, cu ajutorul lui Dumnezeu, a fost adus la biserica din sat.
Mânaţi de dor, ajungem în ziua de joi, 21 noiembrie, la biserică unde se sărbătoreşte hramul ”Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”. După Sfânta Liturghie oficiată de parohul bisericii protoiereul Serghei Burduja, protoiereul Ioan Solonaru şi protoiereul Veaceslav Ceban, s-a săvârşit slujba sfinţirii copotelor. În timpul înconjurării bisericii, creştinii şi-au bucurat auzul cu melodia sublimă a clopotelor noi, sunate de Vladimir Cozonac, clopotarul Catedralei Mitropolitane.
După predica preoţilor, un mic discurs a ţinut dl primar Gheorghe Ojog, în care a vorbit despre faptele bune creştineşti.
Această sărbătoare a lăsat o urmă adâncă în inima fiecarui creştin, iar dangătul clopotelor au mângâiat zeci de suflete care au asistat la Sfânta Liturghie.
Orice început are povestea sa. Aceasta este povestea binelui din satul Corjova. Dincolo de fiece faptă rea sau bună se află o răsplată. Trebuie sa ai timp pentru a descoperi frumuseţea fiecărui suflet, însă faptele mereu au fost cartea de vizită al fiecăruia.

Corina BURDUJA

Niciun raspuns to “Sfințirea clopotelor la Corjova, r-l Criuleni”

  • Protoiereu Ioan Solonaru says:

    UN DANGĂT MELODIOS SI ADUS PARCĂ NU DINTR-UN FIER NEĂNSUFLEŢIT CI DE SUFLETE VII ALE CELOR CE-L IUBESC PE DUMNEZEU, PARCĂ AR FI TRÎMBIŢILE PORUNCITE DE DE DUMNEZEU SĂ TRÎMBIŢE.

Comentariile la articol

free counters
?>