Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
august 2019
L Ma Mi J V S D
« iul.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Ziua Marii Victorii la com. Hrușova, r. Criuleni

IMG_2790

Anul acesta, se împlinesc șaptezeci de ani de la biruința asupra fascismului, biruință care a costat nenumărate vieți omenești. În această zi, scăldată în razele luminoase ale soarelui, în comuna Hrușova s-a organizat o adevărată sărbătoare în cinstea acestui eveniment marcant al istoriei. Directoarea gimnaziului, printr-o cuvântare, a deschis sărbătoarea, care chiar de la început se anunța una de suflet.

În acest an, această zi a fost deosebită și pentru copiii comunei care în număr foarte mare au venit cu flori la monumentul eroilor din centrul comunei.

Cu cântece patriotice au evoluat corul de bărbați ai bisericii din comună, precum și elevii din gimnaziul Hrușova. Aclamați și plini de onorul celor prezenți, au fost întâmpinați veteranii care au mai rămas în comuna noastră, atât cei care au participat la luptele din Afganistan, cât și cei din Transnistria și Cernobâl, care și-au sacrificat sănătatea în zona cu radiații a Cernobâlului.

Ca oaspeți i-am avut pe bravii bărbați ai batalionului cu destinație specială Scorpion, care au ținut o manifestație de luptă, desăvârșind prin bărbăția lor spiritul sărbătorii. La final, toți cei prezenți, au servit câte un terci ostășesc, stând la mesele amenajate și mai povestind din amintirile vieții militare.

Preot Rustic Grecu.

Comentariile la articol

free counters
?>