Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir în vizită pastorală la parohia s. Holercani r. Dubăsari

IMG_7906

   La 18 mai 2016 Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit o vizită pastorală în parohia s. Holercani r. Dubăsari.
Vizita a demarat cu sfințirea Înterprinderii de Stat «Pensiunea Holercani» a Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, oficiată pentru prima dată în istoria acestei instituții. La rugăciune au luat parte dl Iurie Cazacu, Secretar general adjunct al Guvernului RM, dl Efim Palma, Director al Înterprinderii și numeroșii angajați.
În continuare, Înalt Preasfinția Sa, Mitropolitul Vladimir, a vizitat biserica cu hramul «Sf. Ierarh Nicolae» din localitate, situată pe malul bătrânului și mult pătimitorului Nistru. Întâistătătorul a luat cunoștință cu procesele de reparație și întreținere a sfântului locaș din ultima perioadă, apreciind satisfăcător activitatea părintelui paroh prot. Emanuil Grigoriev.
La inițiativa Consiliului Holercani, în frunte cu dl Tudor Tanasev, Primarul localității, în incinta Primăriei, a avut loc o mică adunare, la care au luat parte membrii Consiliului sătesc și enoriași, care s-au expus pe marginea problemelor curente a bisericii. La întrunire a luat parte și dl General al Forțelor Armate dl Vitalie Marinuță, Ex Ministru al Ministerului Apărării, băștinaș al satului Holercani.
Dând slavă lui Hristos Dumnezeu, Mântuitorului neamului omenesc, ne-am despărțit în dragoste, și ca o binecuvântarea cerească o pornit o dulce ploaie lină ciobănească…
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>