Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir în vizită pastorală la parohia s. Holercani r. Dubăsari

IMG_7906

   La 18 mai 2016 Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit o vizită pastorală în parohia s. Holercani r. Dubăsari.
Vizita a demarat cu sfințirea Înterprinderii de Stat «Pensiunea Holercani» a Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, oficiată pentru prima dată în istoria acestei instituții. La rugăciune au luat parte dl Iurie Cazacu, Secretar general adjunct al Guvernului RM, dl Efim Palma, Director al Înterprinderii și numeroșii angajați.
În continuare, Înalt Preasfinția Sa, Mitropolitul Vladimir, a vizitat biserica cu hramul «Sf. Ierarh Nicolae» din localitate, situată pe malul bătrânului și mult pătimitorului Nistru. Întâistătătorul a luat cunoștință cu procesele de reparație și întreținere a sfântului locaș din ultima perioadă, apreciind satisfăcător activitatea părintelui paroh prot. Emanuil Grigoriev.
La inițiativa Consiliului Holercani, în frunte cu dl Tudor Tanasev, Primarul localității, în incinta Primăriei, a avut loc o mică adunare, la care au luat parte membrii Consiliului sătesc și enoriași, care s-au expus pe marginea problemelor curente a bisericii. La întrunire a luat parte și dl General al Forțelor Armate dl Vitalie Marinuță, Ex Ministru al Ministerului Apărării, băștinaș al satului Holercani.
Dând slavă lui Hristos Dumnezeu, Mântuitorului neamului omenesc, ne-am despărțit în dragoste, și ca o binecuvântarea cerească o pornit o dulce ploaie lină ciobănească…
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol