Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
august 2018
L Ma Mi J V S D
« iul.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon MARȘUL VIEȚII prin împărăția morții. Marșul pentru viață 2018 în s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni

   Perioada 1-31 martie în Republica Moldova, la fel ca în ultimii ani, este proclamată drept Luna pentru viaţă, în acest an cu tema „O lume pentru viață”, organizându-se diferite activităţi pentru viaţă, cu scopul de a creşte gradul de informare şi implicare al oamenilor în promovarea şi sprijinirea vieţii.

Astfel, pe parcursul acestei luni în Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni  se desfășoară numeroase evenimente pro-viață, precum dezbateri și conferințe tematice (adopția, criza de sarcină, avortul, familia, pregătirea pentru viața de familie, criza între generații, educație, complementaritate bărbat – femeie, dizabilitatea unui membru al familiei etc.), manifestări religioase (citirea Acatistul Sfîntului Stelian), vizite la centrele de bătrâni, de plasament sau la secția de copii a IMSP Spitalul Raional Criuleni, concurs de desene pe asfalt pentru copii pe tema „Mulțumesc, mamă”, vizionare de filme pro-viață și pro-familie, diverse flash – mob-uri și alte activități specifice.

Astăzi, după oficierea Sf. Liturghii praznicale a Duminicii Floriilor, toți enoriașii bisericii ”Sf. Arhanghel Mihail” din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni s-au deplasat în procesiune cu cântări bisericești prin mijlocul satului până la piața centrală. Pe drum s-au distribuit pleante și literatură tematică.

După zeci de ani de valorizare a avortului și cu o puternică mentalitate pro-avort, lucrurile în Republica Moldova, deși cu greu, dar încep să se schimbe. Dar orice schimbare de mentalitate implică mult timp și multă muncă. Se face mult pentru a include în această campanie copii, tineri, oameni de toate vârstele, care devin tot mai solidari, asumându-și cu multă responsabilitate nevoia de sprijinire a vieții și femeilor aflate în criză de sarcină.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>