Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon MARȘUL VIEȚII prin împărăția morții. Marșul pentru viață 2018 în s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni

   Perioada 1-31 martie în Republica Moldova, la fel ca în ultimii ani, este proclamată drept Luna pentru viaţă, în acest an cu tema „O lume pentru viață”, organizându-se diferite activităţi pentru viaţă, cu scopul de a creşte gradul de informare şi implicare al oamenilor în promovarea şi sprijinirea vieţii.

Astfel, pe parcursul acestei luni în Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni  se desfășoară numeroase evenimente pro-viață, precum dezbateri și conferințe tematice (adopția, criza de sarcină, avortul, familia, pregătirea pentru viața de familie, criza între generații, educație, complementaritate bărbat – femeie, dizabilitatea unui membru al familiei etc.), manifestări religioase (citirea Acatistul Sfîntului Stelian), vizite la centrele de bătrâni, de plasament sau la secția de copii a IMSP Spitalul Raional Criuleni, concurs de desene pe asfalt pentru copii pe tema „Mulțumesc, mamă”, vizionare de filme pro-viață și pro-familie, diverse flash – mob-uri și alte activități specifice.

Astăzi, după oficierea Sf. Liturghii praznicale a Duminicii Floriilor, toți enoriașii bisericii ”Sf. Arhanghel Mihail” din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni s-au deplasat în procesiune cu cântări bisericești prin mijlocul satului până la piața centrală. Pe drum s-au distribuit pleante și literatură tematică.

După zeci de ani de valorizare a avortului și cu o puternică mentalitate pro-avort, lucrurile în Republica Moldova, deși cu greu, dar încep să se schimbe. Dar orice schimbare de mentalitate implică mult timp și multă muncă. Se face mult pentru a include în această campanie copii, tineri, oameni de toate vârstele, care devin tot mai solidari, asumându-și cu multă responsabilitate nevoia de sprijinire a vieții și femeilor aflate în criză de sarcină.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol