Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon «Mărul SODOMEI» sau despre gustul cel amar al PĂCATULUI

1

Aflându-mă în pelerinaj în Israel, nu departe de Marea Moartă, ghidul ne-a arătat un pom foarte frumos și neobișnuit numit de localnici «mărul Sodomei»(denumirea botanică – Calotropis procera).

    Fructele acestui pom sunt asemănătoare mărului, la coacere devin galbene, sunt plăcute și apetizante la vedere, moi la pipăit, dar dacă rupi vre-un «măr», spre marea dezamăgire, el se sparge în mâină ca un balon! Fructul este în interior gol, adică lipsit de miez. Deși ghidul ne-a prevenit că roadele acestui pom nu sunt comestibile, cineva din pelerini nu a reziztat tentației de a-l gusta nițel… După aceasta a scuipat mai toată ziua pentru a-și curăți gura de gustul scârbos al «mărului».

    Acest fruct a devenit, prin excelență, o metaforă a plăcerilor păcatului. Acest «măr» la prima vedere pare a fi gustos și inocent, dar după ce gustăm din roadele lui îl aflăm gol și neplăcut. Asemenea  efect îl produc și desfătările trupești,  lăsând în suflet răni dureroase și aspre mustrări de conștiință…

    Să ne păzim, frați creștini, de păcătul amăgitor la vedere, căci gustul urmărilor lui este foarte amar, asemeni unui «măr de Sodoma»!

    Preot Teodor Pelin, paroh al bisericii «Sf. Arh. Mihail» din s. Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, Protopop de Criuleni și Dubăsari.

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>