Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon «Mărul SODOMEI» sau despre gustul cel amar al PĂCATULUI

1

Aflându-mă în pelerinaj în Israel, nu departe de Marea Moartă, ghidul ne-a arătat un pom foarte frumos și neobișnuit numit de localnici «mărul Sodomei»(denumirea botanică – Calotropis procera).

    Fructele acestui pom sunt asemănătoare mărului, la coacere devin galbene, sunt plăcute și apetizante la vedere, moi la pipăit, dar dacă rupi vre-un «măr», spre marea dezamăgire, el se sparge în mâină ca un balon! Fructul este în interior gol, adică lipsit de miez. Deși ghidul ne-a prevenit că roadele acestui pom nu sunt comestibile, cineva din pelerini nu a reziztat tentației de a-l gusta nițel… După aceasta a scuipat mai toată ziua pentru a-și curăți gura de gustul scârbos al «mărului».

    Acest fruct a devenit, prin excelență, o metaforă a plăcerilor păcatului. Acest «măr» la prima vedere pare a fi gustos și inocent, dar după ce gustăm din roadele lui îl aflăm gol și neplăcut. Asemenea  efect îl produc și desfătările trupești,  lăsând în suflet răni dureroase și aspre mustrări de conștiință…

    Să ne păzim, frați creștini, de păcătul amăgitor la vedere, căci gustul urmărilor lui este foarte amar, asemeni unui «măr de Sodoma»!

    Preot Teodor Pelin, paroh al bisericii «Sf. Arh. Mihail» din s. Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, Protopop de Criuleni și Dubăsari.

Comentariile la articol