Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Ședința extraordinară a consiliului bisericesc din satul Dubasarii Vechi, raionul Criuleni

IMG_1707

La 1 iunie anul 2014,  în biserica cu hramul «Sf. Arhanghel Mihail» din satul Dudăsarii Vechi, raionul Criuleni a avut loc ședința extraordinară a Consiliului bisericesc. La adunare au fost invitați conducerea autorităților publice locale, ex-primarii și ex-vice primarii satului, liderii locali ai partidelor politice, oamenii de afaceri din localitate, ctitorii bisericii, enoriașii ș.a.

    După un Te-Deum de mulțumire lui Dumnezeu, oficiat de părintele paroh prot. mitr. Teodor Pelin, protopop de Criuleni și Dubăsari, s-a petrecut ședința propriu-zisă. Părintele paroh a prezentat o dare de seamă sumară pe parcursul activității sfinției sale de 10 ani în această parohie, și detaliată pe anii 2013-2014.

    În cadrul întâlnirii s-au discutat următoarele: despre veniturile și cheltuielile bisericii în contextul procesului de restaurare; jertfele enoriașilor în cadrul asistenței diferitor servicii religioase; amenajarea noului cimitir; identificarea unor noi surse de sponsorizare pentru acoperirea marilor datorii ai bisericii; darea de seamă detailată privind construcția casei parohiale, la care au contribuit în exclusivitate rudele părintelui paroh, astfel evitând prejudicierea bugetului parohial la capitolul restaurației; despre tradiția oficierii în curtea bisericii a slujbei Prohodului celor răposați aflați într-un avansat proces de putrefacție; poziția Mitropoliei Moldovei față de așa-zisa autoproclamata «Mitropolie a Basarabiei» apostaziată din cadrul canonic al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove  și a altor culte schismatice recent apărute în țară, activitățile instigatoare la diverse provocări ai membrilor acestora în parohiile canonic-ortodoxe din protopopiat  și tulburarea vieții bisericești  pricinuite în circumscripție de aceștea; despre vizita de lucru a Mitropolitului Vladimir în parohia noastră la 3.06.2014 ș.a.

Majoritatea s-a expus pe marginea problemelor menționate, s-au propus diverse modalități de soluționare și schițe de activități în perspectivă. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>