Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Ședința extraordinară a consiliului bisericesc din satul Dubasarii Vechi, raionul Criuleni

IMG_1707

La 1 iunie anul 2014,  în biserica cu hramul «Sf. Arhanghel Mihail» din satul Dudăsarii Vechi, raionul Criuleni a avut loc ședința extraordinară a Consiliului bisericesc. La adunare au fost invitați conducerea autorităților publice locale, ex-primarii și ex-vice primarii satului, liderii locali ai partidelor politice, oamenii de afaceri din localitate, ctitorii bisericii, enoriașii ș.a.

    După un Te-Deum de mulțumire lui Dumnezeu, oficiat de părintele paroh prot. mitr. Teodor Pelin, protopop de Criuleni și Dubăsari, s-a petrecut ședința propriu-zisă. Părintele paroh a prezentat o dare de seamă sumară pe parcursul activității sfinției sale de 10 ani în această parohie, și detaliată pe anii 2013-2014.

    În cadrul întâlnirii s-au discutat următoarele: despre veniturile și cheltuielile bisericii în contextul procesului de restaurare; jertfele enoriașilor în cadrul asistenței diferitor servicii religioase; amenajarea noului cimitir; identificarea unor noi surse de sponsorizare pentru acoperirea marilor datorii ai bisericii; darea de seamă detailată privind construcția casei parohiale, la care au contribuit în exclusivitate rudele părintelui paroh, astfel evitând prejudicierea bugetului parohial la capitolul restaurației; despre tradiția oficierii în curtea bisericii a slujbei Prohodului celor răposați aflați într-un avansat proces de putrefacție; poziția Mitropoliei Moldovei față de așa-zisa autoproclamata «Mitropolie a Basarabiei» apostaziată din cadrul canonic al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove  și a altor culte schismatice recent apărute în țară, activitățile instigatoare la diverse provocări ai membrilor acestora în parohiile canonic-ortodoxe din protopopiat  și tulburarea vieții bisericești  pricinuite în circumscripție de aceștea; despre vizita de lucru a Mitropolitului Vladimir în parohia noastră la 3.06.2014 ș.a.

Majoritatea s-a expus pe marginea problemelor menționate, s-au propus diverse modalități de soluționare și schițe de activități în perspectivă. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol