Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Ziarul nostru
nika new
Calendarul postărilor
iulie 2018
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva
Meteo

PostHeaderIcon Ședința ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Cruileni

IMG_4823

    Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni a avut loc la data de 15 iunie 2015 în biserica cu hramul «Sf. M. Mc. Dumitru» din s. Pașcani raionul Criuleni.
Slujba Sf. Liturghii a fost oficiată de părintele paroh prot. Gheorghe Butnaru, părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin și preoții din circumscripție. După un Te-Deum de sănătate a urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. Ioan Turuta.
În cadrul ședinței s-au discutat diverse probleme administrativ – organizatorice pentru dinamizarea vieții bisericești precum, totalizări privind cadrele didactice și repartizarea orelor de Religie; desfășurarea festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare»; apariția în spațiul ortodox a diferiți vrăjitori și pseudotămăduitori, analiza metodelor lor de activitate și alte probleme curente și comunicări administrative, fiind abordate numeroase aspecte ce țin de activitatea cultural și misionar-pastorală a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.
În cadrul ședinței preotul Ioan Țuțuianu, cleric al bisericii din or. Criuleni, a prezentat un raport privind numărul curentelor schismatice și a altor confesiuni creștine din Republica Moldova. Părintele diacon Veaceslav Bodarev, cleric al bisericii «Sf. Arhanghel Mihail» din or. Chișinău a ținut o lecție despre «Martorii lui Iehova», iar un tânăr de 23 de ani, Decebal Popa ne-a povestit istoria sa despre convertirea în această extrem de periculoasă sectă și întoarcerea la Ortodoxie.
Părintele prot. mitr. Octavian Moșin a vorbit despre desfășurarea la USM a programelor de formare la ciclu II (masterat) ș.a.
Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni v-a avea loc în biserica cu hramul «Minunea Sf. Arh. Mihail» din s. Hîrtopul Mare raionul Criuleni la data de 13 august 2015.

Comentariile la articol

Calendar Ortodox 2017
Arhiva Video
Filme Ortodoxe Online

FILME ORTODOXE

Biblia Ortodoxa online
Mitropolia.md
Moldova Ortodoxă
Editura Sf. Mina

CCIR
ccir
Moldova pentru viață
Resurse Ortodoxe
resurse1
free counters
?>