Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Ședința ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Cruileni

IMG_4823

    Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni a avut loc la data de 15 iunie 2015 în biserica cu hramul «Sf. M. Mc. Dumitru» din s. Pașcani raionul Criuleni.
Slujba Sf. Liturghii a fost oficiată de părintele paroh prot. Gheorghe Butnaru, părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin și preoții din circumscripție. După un Te-Deum de sănătate a urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. Ioan Turuta.
În cadrul ședinței s-au discutat diverse probleme administrativ – organizatorice pentru dinamizarea vieții bisericești precum, totalizări privind cadrele didactice și repartizarea orelor de Religie; desfășurarea festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare»; apariția în spațiul ortodox a diferiți vrăjitori și pseudotămăduitori, analiza metodelor lor de activitate și alte probleme curente și comunicări administrative, fiind abordate numeroase aspecte ce țin de activitatea cultural și misionar-pastorală a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.
În cadrul ședinței preotul Ioan Țuțuianu, cleric al bisericii din or. Criuleni, a prezentat un raport privind numărul curentelor schismatice și a altor confesiuni creștine din Republica Moldova. Părintele diacon Veaceslav Bodarev, cleric al bisericii «Sf. Arhanghel Mihail» din or. Chișinău a ținut o lecție despre «Martorii lui Iehova», iar un tânăr de 23 de ani, Decebal Popa ne-a povestit istoria sa despre convertirea în această extrem de periculoasă sectă și întoarcerea la Ortodoxie.
Părintele prot. mitr. Octavian Moșin a vorbit despre desfășurarea la USM a programelor de formare la ciclu II (masterat) ș.a.
Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni v-a avea loc în biserica cu hramul «Minunea Sf. Arh. Mihail» din s. Hîrtopul Mare raionul Criuleni la data de 13 august 2015.

Comentariile la articol