Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva

PostHeaderIcon 40 de petale ale vieţii unui vrednic slujitor – protoiereul mitrofor Teodor PELIN

2

Energia îl caracterizează pe dragul părinte Teodor Pelin din parohia Dubăsarii Vechi. Mereu plin de idei, dar şi de elan, părintele generează o viaţă plină de sens. Fiind în preajma acestui om îţi vine să renunţi la toate şi să te jertfeşti Domnului. Este persoana care renunţă la sine şi de este zi sau noapte, luni sau sâmbătă, el este acolo unde îl cheamă Cel de Sus.

Din cei patruzeci de ani de viaţă, la care a poposit, aproape jumătate din ei deja sunt în slujba Domnului, iar de un deceniu duce ascultarea de protopop al raioanelor Criuleni şi Dubăsari.

„Un preot al zilelor noastre trebuie să fie bine şcolit, inteligent, ordonat, receptiv şi, desigur, implicat în toate instituţiile parohiei – de la şcoală la spital.

Am înţeles că locul şi rostul fiecărui slujitor nu este doar în altar, ceea ce e firesc, dar preoţii trebuie să iasă din biserici şi să fie acolo unde este nevoie de a semăna cuvântul Evangheliei. Fiind în postura de preot şi de protopop am înţeles că trebuie toate să pornească de la mine. Astfel, slujitorii care mă înconjoară vreau să vadă în mine nu atât un şef, cât un confrate care îi încurajează, ducând alături de ei acelaşi jug pentru Hristos şi pentru aproapele” – ne mărturiseşte părintele Teodor.

Cele prezentate despre acest slujitor nu vin spre înălţare, dar reprezintă o smerită apreciere a eforturilor, pe care un om ales de Dumnezeu le depune cu atâta dragoste şi abnegaţie pentru ca lumea să privească şi spre Cer. Anume de astfel de oameni e criză.

Dragă părinte,

Fie ca Bunul Dumnezeu să vă dea încă mulţi ani de viaţă pământească, care ar fi trăiţi în deplină sănătate şi cu alese roduri duhovniceşti, călăuzindu-i pe cei încredinţaţi din voia Domnului.

Cu dragoste şi aleasă preţuire,

familia și rudele 

Comentariile la articol