Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Crăciunul la biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din s. Izbiște r. Criuleni

IMG_6707

    La 7 ianuarie 2016, mica biserică din s. Izbiște, raionul Criuleni a fost arhiplină. Au fost prezenți la slujba divină cu ocazia Nașterii lui Iisus Hristos, toate generațiile de izbișteni: tineri, maturi și vârstnici. Dar cei mai bucuroși au fost, desigur, copiii, care au strigat ca să vină Moș Crăciun, au spus poiezii, cântat colinde, iar drept răsplată au primit cadouri.
La serbarea copiilor, cu cadouri au contribuit Autoritățile Publice Locale, dar și enoriași cu sufletul mare: familiile consătenilor Ceban Mariana și Irina Obreja.
Cu colindele și căntecele cu Nașterea Domnului ne-au bucurat corul de copii „Îngerașii” și corul Asociației de bătrâni.
Suntem locuitorii unui sătuc vechi, pitoresc… unul din cele mai frumoase sate din republică. Din cele mai vechi timpuri acest sat a dat și dă naștere unor Omeni Mari…. mari nu din punct de vedere financiar sau al postului care îl ocupă…Ci mari cu inima, mari cu sufletul. Și la baza culturii acestor oameni stau desigur cei patru piloni ai educației și spiritualității: Grădinița Andrieș, Gimnaziul Izbiște, Biblioteca Publică Izbiște și desigur biserica… Rar om, rar copil, rar izbișten care nu a trecut pragul acestor instituții… Și dacă primele sunt ca o treaptă în viața fiecărui, apoi biserica rămâne acel pilon al sufletului, la care venim pe tot parcursul vieții: și la bine și la greu. Iar de liniștea noastră sufletească are grijă preotul, care întotdeauna știe să fie un duhovnic bun al sătenilor.
„Lăsați copiii să vină la mine….” căci a lor este Crăciunul de azi, o sărbătoare așa cum trebuie să fie: cu binecuvântarea Domnului prin zăpada și ninsoarea frumoasă de afară; cu dragostea celor mai mari prin cadoruile oferite și, desigur, cu grija și truda părintelui Victor Gangan, duhovnicul bun al satului Izbiște, pentru cei mai mici enoriași ai bisericii.
Crăciun fericit, dragi consăteni! Indiferent unde sunteți, noi, cei de aici, ne amintim cu drag de voi și vă așteptăm oricând!

Comentariile la articol