Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon A fost sfințit BNC Interpol a Centrului cooperare poliţienească internaţională

IMG_1531

În după amiaza zilei de 14 octombrie, ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de către secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș și Protopopul de Criuleni și Dubăsari, capelan al MAI Prot. mitr. Teodor Pelin, au săvârșit slujba de sfințire a sediului BNC Interpol a Centrului cooperare polițienească internațională din mun. Chișinău.

La slujba de binecuvântare au fost prezenți dl Ion Bodrug, Șef al Inspectoratului General de Poliție, dl Fredolin Lecari, Șef al Centrului cooperare polițienească internațională al Inspectoratului General al Poliției al MAI, șefi de Direcții din cadrul MAI și IGP, oaspeți de peste hotare, precum și colaboratori ai instituției respective.

În același context al rugăciunii, s-au adus mulțumiri Bunului Dumnezeu pentru toate realizările și schimbările spre bine în sânul acestui Centru.

Corul Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari sub conducerea dirijorului Pr. Teodor Vrabie, a bucurat pe cei prezenți cu o cântare armonioasă și expresivă, care a culminat cu troparul „Mântuiește Doamne poporul Tău...” după intonarea căruia, preoții în frunte cu ÎPS Vladimir au mers și au stropit cu aghiasmă toate oficiile și pe colaboratorii Centrului.

După săvârșirea ceremoniei de sfințire, Dl Fredolin Lecari, Șef al Centrului cooperare polițienească internațională, în luarea sa de cuvânt a menționat următoarele: „Este îmbucurător faptul că în ultimul timp se observă o colaborare tot mai intensă şi tot mai constructivă între instituţiile MAI şi Mitropolia Moldovei, lucru ce garantează activitatea acestora conform moralei şi principiilor etice creştin-ortodoxe”. Totodată domnia sa a mulțumit Mitropolitului și clericilor prezenți pentru săvârșirea serviciului divin în această însemnată zi „Acoperământul Maicii Domnului”, care s-a decis a fi și hramul acestei instituții.

La final ÎPS Mitropolit Vladimir mulţumit angajaţilor BNC Interpol Chișinău pentru deosebitele eforturi pe care le depun la  asigurarea ordinii în societate, apreciind faptul că atât conducerea cât și colaboratorii Centrului au o deosebită dragoste și evlavie față de Învățăturile și Tradiția bimilenară a Bisericii Ortodoxe.

Serviciul de presă al Mitropoliei

Comentariile la articol