Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon A trecut la cele veșnice părintele Marin Potoroacă, paroh al bisericii ”Acoperământul Maicii Domnului” din s. Doroțcaia r. Dubăsari

    În zorii zilei de 17 noiembrie 2020, după o boală grea și nemiloasă, a trecut la cele veșnice părintele Marin Potoroacă, paroh al bisericii “Acoperemântul Maicii Domnului” din s. Doroțcaia r. Dubăsari.

Părintele Marin Potoroacă s-a născut la 30.08.1962 în s. Sudarca r. Dondiușeni. După școala primară a absolvit Institutul Pedagogic ”Ion Creangă” și Academia de Teologie Ortodoxă din Chișinău. Este hirotonit preot la 12.08.1991 de către Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove. Din 25.06.1997 este paroh al bisericii cu hramul “Acoperemântul Maicii Domnului” din s. Doroțcaia r. Dubăsari, pe care a ridicat-o din temelie. Din 2003 a îndeplinit ascultarea în funcția de secretar al Protopopiatului de Dubăsari și Criuleni pentru sectorul Dubăsari.

Întreaga comunitate se află în jale pentru greaua încercare prin care trecem. În aceste momente grele de vremelnică despărțire aducem condoleanțe familiei îndurerate și ne rugăm bunului Dumnezeu să-i dăruiască răposatului iertarea păcatelor și veșnică odihnă cu sfinții întru Împărăția Sa!

Noi, slujitorii Sfântului Altar, mişcați de plecarea părintelui Marin, îl vom păstra mereu în suflet, aşa cum a fost, un preot de vocaţie, înzestrat cu alese însuşiri duhovniceşti, răbdător, bun sfătuitor şi vrednic iconom al Tainelor lui Dumnezeu. Şi împreună cu Biserica ne rugăm: „Doamne Dumnezeul nostru, Robului Tău Marin Preotul care a fost împreună slujitor cu noi şi a adormit în nădejdea învierii vieții celei veşnice fă-i odihnă în sânul lui Avraam, ale lui Isaac şi ale lui Iacob. Şi, precum l-ai pus pe pământ slujitor în Biserică, aşa îl arată şi în altarul Tău cel ceresc Doamne. Devreme ce l-ai împodobit pe acesta între oameni cu vrednicie duhovnicească, primeşte-l neosândit în mărirea ta cea hărăzită îngerilor; Tu ai preamărit viața lui pe pământ şi ieşirea vieții lui fă-o ca o intrare între drepții tăi cei sfinți şi numără sufletul lui cu toți care din veac au bineplăcut ție” (din slujba înmormântării preotului).

Pentru toți doritorii de a-și lua rămas bun de la părintele Marin Potoroacă Vă invităm azi ora 17.00 la biserică și la slujba înmormântării care va avea loc mâine, miercuri, 18 noiembrie cu următorul program:

  • ora 7.00 – Slujba Sfintei Liturghii;
  • ora 9.00 – Slujba Înmormântării.

Veșnica lui pomenire!

Comentariile la articol