Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon ”Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Matei 25,40)

 

    Mântuitorul vine tainic spre noi, prin cei săraci şi singuri, prin cei bolnavi şi necăjiţi, prin orfani şi văduve. Să ieşim în întâmpinarea Lui prin milostenie, prin ajutorare frăţească şi prin facere de bine.

Cine sunt fraţii cei „prea mici“ ai lui Hristos şi cu care El Se identifică? Desigur, că este vorba de toţi oamenii aflaţi în suferinţe şi nevoi, de toţi cei flămânzi, însetaţi, străini, goi, bolnavi şi închişi. Şi, într-adevăr, după învăţătura creştină, avem îndatorirea să ne facem aproapele tuturor celor care au nevoie de ajutorul nostru. Credinţa în Hristos este, împreună cu faptele bune, condiţie a mântuirii.

Un exemplu clasic în acest sens ne oferă numeroasele activități de caritate pentru familiile nevoiașe din Republica Moldova PC părinte prot. mitr. Veniamin Onu, parohul comunităţilor ortodoxe moldoveneşti din or. Vicenza, Fidenza și Reggio-Emilia, Italia, care deși aflat departe în străinătate de mai mulți ani, nu și-a uitat patria și semenii săi, și peste un deceniu a realizat o mulțime de proiecte.

Un nou lot de ajutoarele umanitare de la prietenii noștri italieni – hăinuțe, jucării și multe alte lucruri pentru copii, dar și pentru maturi, au fost distribuite la recomandarea asistenților sociali din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni la familiile nevoiașe sau cu mulți copii.

De data aceasta neobositul părinte Veniamin Onu a colaborat în comun cu dl Gean Luigi Graziani din Vicenza și cu dl Renato di Basano.

Mulțumim frumos transportatorilor firmelor N373 și N320 care absolut gratis au transportat coletele pentru familiile  social-vulnerabile nu numai din s. Dubăsarii Vechi, dar și din alte numeroase parohiii din Republica Moldova, care cu regularitate primesc ajutor de la Biserica Ortodoxă din or. Vicenza, Italia.

La fel aducem adânci plecăciuni Fundației de Binefacere „Caritas” din or. Vicenza, voluntarilor și tuturor celor care muncesc din greu în această fundație.

Mulțumim respectuos părintelui Veniamin și preotesei Lidia Onu, precum și tuturor celor implicați, pentru toate, cerând bunului Dumnezeu să le dăruiască multă sănătate și să le răsplătească însutit ostenelele pentru compatrioții moldoveni!

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!

Comentariile la articol