Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon «Adu-ți aminte de Ziditorul tău în zilele tinereții tale…»(Ec.12,1)

P6060099

    Biserica comunei Hrușova în colaborare cu Centrul de zi «Încredere», cu Biblioteca sătească și cu Consiliul Comunal Hrușova, al patrulea an consecutiv, organizează «Tabăra de Vară», pentru copiii ce provin din familii socialmente vulnerabile, tabăra ce și-a însușit pe drept cuvânt, după scopul bine definit, titlul  – „Cu Hristos pe cărăruile vacanței”.
Programul activității noastre a fost structurat în așa măsură ca pe parcursul a 14 zile să ne atingem, la nivelul cel mai înalt, scopul ca copiii să-L cunoască pe Dumnezeu.
Prima zi, împreună cu specialiștii Centrului de zi Încredere și cu dna bibliotecară, am făcut cunoștință copiilor cu programul propus și am dedicat timpul picturii cu tematică religioasă – «Biserica din satul natal», apoi am vorbit despre Nașterea lui Hristos, încheind ziua cu rugăciune.
Cea de a doua zi a taberei noastre a fost mai deosebită. Întrega noastră echipă a fost găzduită de dl Iacob Tihman, stăpânul bazei de odihnă „Sky-Land”, care a oferit copiilor o zi încărcată cu emoții pozitive. La Sky-Land, copiii s-au jucat, apoi la prânz au avut parte de o masă copioasă în restaurantul stațiunii, iar spre seară au fost serviți cu înghețată. La final, ei au reușit să se împrietenească și să-i mulțumească prietenului nostru, Iacob Tihman, care an de an ne primește în ospeție.
Următoarea zi, tot cu dorința de a edifica în sufletele copiilor dragostea pentru Biserica lui Hristos, am mers în pelerinaj la schitul «Adormirea Maicii Domnuilui» din Orhеiul Vechi, unde copiii au fost binecuvântați de părintele stareț și ospătați cu mâncare mănăstirească. Cea de a doua mănăstire vizitată de copii a fost mănăstirea «Nașterea Maicii Domnului» din Curchi.
Activitatea noastră sa prelungit dea lungul acestor zile unde am îmbinat conteplarea lucrurilor create de Dumnezeu cu deprinderea de a cunoaște și iubi pe Creator.
De această tabără au bineficiat 40 de copiii de vârstă școlară care provin din familii sărace din comuna Hrușova.
În fiecare zi copiii au fost ospătați la prânz în Centru de zi bucurându-se și de dulciuri.
Clipe frumoase am retrăit toate aceste zile, uneori învățând de la copiii ce înseamnă sfânta simplitate și blândețea, dar iată și anul acesta timpul a fugit grăbit lăsând în suflet dorința ca la anul viitor, cu ajutorul Domnului, să ne reântâlnim iarăși.
Mulțumim Centrului de zi «Încredere», Bibliotecii Publice și Consiliului Comunal care ne sunt alături și susțin aceste lucruri edificatoare de suflet.

Preot Rustic Grecu.

Comentariile la articol