Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Adunarea administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

    Joi, 9 martie 2017, în ziua pomenirii întâia și a doua aflării Capului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul și Înainte-Mergătorul, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Minunea Sf. Arhanghel Mihail» din s. Cruglic r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.
După Sf. Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite și a unui Te – Deum de sănătate, oficiat de către PC părinte Protopop prot. mitr. Teodor Pelin împreună cu preoții din circumscripție, a urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.
În continuare a urmat o Conferință pastoral-misionară cu tema «Preotul Alexei Mateevici – un secol de la trecerea la cele veșnice. Viața și activitatea» susținută de părintele Dr. Prot. Veaceslav Ciorbă, lector unuversitar al Academiei Teologice din or. Chișinău, paroh al bisericii «Sf. M. Mc. Dumitru» din com. Coșnița raionul Dubăsari.
Dl Anton Băț, Şeful Inspectoratului Fiscal de Stat Criuleni, a analizat Legea cu privire la redirecţionarea sumei de până la 2% din impozitul pe venit a persoanelor fizice către cultele religioase și mecanismele stabilite de aplicare a acesteea.
Dra Nadejda Usatîi, Președintele Asociației ,,Moldova pentru viață” a venit cu propuneri referitoare la desfășurărea Lunii pentru viaţă pe parcursul 1 – 31 martie, care v-a culmina cu Marșul pentru viață din sâmbătă 25 martie 2017.
Reprezentantul în teritoriu al Sectorului Sinodal Activitate pastorală pentru tineret preotul Ioan Țuțuianu, cleric al bisericii „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din or. Criuleni, a prezentat modele și sugestii de activități în cadrul Săptămânii dedicate Tineretului Ortodox din 3 – 9 aprilie, stabilind un program în acest sens.
Prot. mitr. Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din s. Cruglic, Președintele Sectorului Sinodal Relații Culturale al Mitropoliei Moldovei a vorbit despre organizarea tradiționalului festival ortodox al cântecului pascal „Hristos a înviat!” ediția a XVII-a, care se v-a petrece la data de 17 aprilie în parohia Izbiște. Un discurs în domeniu a ținut prot. Constantin Cojocaru, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate.
S-a discutat modalitatea de abonare și distribuire a revistei mitropolitane „Altarul Credinței”.
Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol