Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari

IMG_3888

Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari a avut loc la data de 11 martie 2015 în s. Porumbeni, raionul Criuleni în parohia cu hramul «Sf. Treime».

    Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite o fost oficiată de părintele paroh Igor Munteanu, prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari împreună cu preoții din circumscripție. Părintele Protopop a vorbit credincioșilor despre trăirea creștinilor în Postul Mare, actualele ispite și provocări, apreciind satisfăcător activitatea părintelui paroh și dorindu-le tuturor enoriașilor spor la muncă întru ridicarea noului lăcăș de rugăciune. A urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. Ioan Turuta.

    Ulterior, a avut loc o conferință cu tema «Taina Mărturisirii astăzi, între toleranță și canoanele Sf. Părinți» susținută de părintele Rustic Grecu, paroh al bisericii «Adormirea Maicii Domnului» din com. Hrușevo, raionul Criuleni.

    În cadrul adunării au fost dicutate următoarele întrebări administrative: desfășurarea a XV-a ediții a festivalului ortodox «Hristos a înviat!», care v-a avea loc în s. Răculești, raionul Criuleni la data de 13 aprilie, ora 12, în incinta gimnaziului «Ioan Racu»; actualele dificultăți privind predarea Religiei; primirea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului «Pătimitoarea»(«Страстная») din s. Otcenașovca, Ucraina în parohiile din Protopopiat; realizări și neajunsuri a sit-lui nostru; probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral – misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari.

Comentariile la articol