Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva

PostHeaderIcon Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

    Joi, 23 iunie 2022, în ziua pomenirii Sf. Sfințitului Mucenic Timotei și a celor împreună cu el, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Adormirea Maicii Domnului» din s. Răculești r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

După oficierea Sf. Liturghii au urmat Rânduiala la vreme de secetă și neplouare cu rugăciuni de pace pentru Ukraina.

PC părinte prot. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, în contextul stării de urgență din țară, a îndemnat credincioșii la modestie, solidaritate, post și rugăciune. La fel, părintele Protopop a apreciat înalt activitatea misionar-pastorală a părintelui paroh Ioan Pîrlog, mulțumind tuturor pentru prezență și ospitalitate.

Părintele prot. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale, a stabilit petrecerea tradiționalului festival ortodox ”Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare” pentru 10 iulie în s. Ustia r. Dubăsari.

Au fost determinate modalitățile de colectare și distribuire a ajutoarelor umanitare pentru refugiații din Ukraina.

În continuare, a urmat procedura de alegere în funcția de Duhovnic al Protopopiatului. În această funcție prin vot unanim a fost ales prot. Alexandru Parasi, paroh al bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din s. Stețcani r. Criuleni.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol