Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

    Joi, 5 decembrie 2019, în ziua pomenirii Sf. Apostoli din cei 70 Filimon și Arhip, și a celor împreună cu ei, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Adormirea Maicii Domnului» din s. Molovata Nouă r. Dubăsari, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

După Sf. Liturghie și a unui Te-Deum de sănătate, a urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

Părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a apreciat înalt activitatea pastoral-misionară a părintelui paroh prot. mitr. Andrei Prodan și a întregii comunități, dorindu-le tuturor un post vrednic cu multe roade duhovnicești spre măreața sărbătoare a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

La rugăciuni au luat parte primarul nou ales dl Oleg Gazea, ex-primarul Valeriu Sandu, precum și credincioși din localitățile învecinate.

În continuare a fost desfășurată o Conferință pastoral-pedagogică cu tema «Metode interactive moderne pentru idealul educațional la lecția de Religie» susținută de părintele Prot. Iulian Pinteac, paroh al bisericii cu hramul ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Cocieri raionul Dubăsari.

Am stabilit detalii privind petrecerea festivităților legate de sărbătorile de iarnă.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol