Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

     Luni, 14 martie 2022, în ziua pomenirii Sf. Cuv. Muceniței Eudochia și a celor împreună cu ea, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Sf. Treime» din s. Porumbeni r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

După oficierea Sfintelor Slujbe, a urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

În continuare s-a  desfășurat o Conferință pastorală cu tema «Sf. Cuv. Părinte Paisie Velicicovski. Viața și activitatea» susținută de părintele prot. mitr. Victor Gangan, paroh al bisericii cu hramul ”Sf. M. Mc. Dumitru” din s. Izbiște raionul Criuleni.

Părintele prot. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale, a stabilit petrecerea tradiționalului festival ortodox pascal ”Hristos a înviat!” pentru 25 aprilie în s. Cruglic r. Criuleni.

Au fost determinate modalitățile de colectare și distribuire a ajutoarelor umanitare pentru refugiații din Ukraina.

PC părinte prot. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, a luat cunoștință cu desfășurarea procesului de construcție a bisericii, apreciind înalt stăruința depusă de părintele paroh prot. Igor Munteanu.

Următoarea adunare ordinară va avea loc în biserica cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din s. Răculești r. Criuleni.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol