Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

    Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, joi, 11 august 2022, în ziua pomenirii Sf. Mc. Calinic, în biserica cu hramul ”Sf. Apostol Ioan Teologul” din s. Jevreni r. Criuleni a avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

După oficierea Sf. Liturghii de către părintele prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, și colegii preoți din circumscripție, a urmat, un Te-Deum pentru sănătate. PC părinte Protopop a apreciat înalt activitatea pastorală a părintelui paroh Dionisie Rotari. La fel, PC sa a adus sincere mulțumiri tuturor ctitorilor și binefăcătorilor care, cu multă și pilduitoare dragoste îngrijesc acest sfânt lăcaș.

În semn de recunoștință arhipăstorească, pentru activitate sârguincioasă spre binele și întru mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova, dl Igor Rotari, primarul s. Jevreni r. Criuleni a fost decorat cu înalta distincție bisericească – ordinul ”Meritul bisericesc” de gradul III.

În continuare, ca de obicei, a avut loc mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. Alexandru Parasi.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol