Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

     Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, marți, 20 iunie 2023, în ziua pomenirii Sf. Mc. Teodot din Ancira, în biserica cu hramul ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Cruglic r. Criuleni a avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

    Sf. Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, protopop al raioanelor Dubăsari și Criuleni, urmată de un Te-Deum pentru pace în lume. Răspunsurile liturgice au fost cântate de corul preoților din circumscripție.

PC părinte protopop Teodor Pelin a mulțumit călduros celor prezenți pentru rugăciunea comună, dorind tuturor un post binecuvântat și plin de roade duhovnicești. La fel, Sfunția Sa a apreciat înalt activitatea părintelui paroh prot. mitr. Nicolae Ciobanu atât în parohie, cât și în cadrul de Președinte al Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei.

În continuare, ca de obicei, a avut loc mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. Alexandru Parasi.

S-au discutat detalii privind desfîșurarea în 9 iulie 2023 a festivalului ortodox ”Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare”.

La fel, slujitorii au fost îndemnați a organiza tabere de vară în parohiile din circumscripție.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol