Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
decembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva

PostHeaderIcon Alese bucurii duhovnicești pentru creștinii din s. Cimișeni, r. Criuleni

IMG_0846

    În perioada sărbătorilor de iarnă de o bucurie deosebită s-au învrednicit creștinii din parohia Cimișeni, r. Criuleni. Colindele copiilor și maturilor au fost un glas îngeresc, care ne-a bucurat auzul cu vestea Nașterii Domnului.
    A treia zi de Sf. întîiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, preotul paroh Protoiereul Mitrofor Ioan Solonaru după săvârșirea Sfintei Liturghii, însoțit de preoții Sergiu Burduja, paroh al bisericii din s. Corjova, Constantin Cojocaru parohul bisericii din s. Bălțata, Dionisie Rotari parohul bisericii din s. Jevreni și Teodor Codița parohul bisericii din s. Gura Bîcului r-l Anenii Noi au săvârșit slujba de sfințire a aghesmei mici la fântâna din curtea bisericii, după care a urmat sfințirea fântânii, a icoanei Sf. Cneaz Vladimir și o pereche de veșminte albastre, dăruite de familiile dlui Vladimir Platon și mamei sale Varvara, care se află la muncă în străinătate.
Totodată a fost sfințită și crucea instalată pe mormăntul preotului Ioan Stadnițchii, îngropat pe teritoriul bisericii. El fiind unul din strămoșii lui Arsenie Stadnițchi, fiu de preot din Comarova județul Hotin, fost rector al Academiei Teologice din Moscova, Arhiepiscop al Pscovului, apoi Mitropolit al Novgorodului, ulterior victimă a teroarei comuniste, decedat în 1936 în deportare.
Tinem să menționăm că crucea aceasta ca și cele de pe clopotniță și turla bisericii a fost donată de dl Ilie Jigan, care se află la muncă peste hotare.
După sfințire s-a organizat o agapă frățească în casa parohială de către enoriașii bisericii, mulțumind lui Dumnezeu de binecuvântările și ajutorul la efectuarea acestor lucrări.
Totodată ținem să mulțumim donatorilor, dar și locuitorilor satului pentru sprijinul în lucrările efectuate pe parcursul anului 2015, dar și celor efectuate anterior.
A consemnat preot paroh prot. mitr. Ioan Solonaru

Comentariile la articol