Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Anunț: Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Chișinău și distribuită în toate parohiile din țară de către Patriarhia Română

      Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și prin mijlocirea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și în acest an credincioșii din Republica Moldova se vor putea bucura pe deplin de Învierea Domnului prin aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim.

O aeronavă specială va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim la București, Chișinău și Iași, cele trei capitale românești cu importanță istorică deosebită. Astfel, ierarhii Mitropoliei Basarabiei, împreună cu o delegație de clerici și credincioși, vor întâmpina într-o procesiune solemnă Lumina Sfântă la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ulterior, Sfânta Lumină va fi distribuită către fiecare protopopiat și parohie din țară prin cele trei Centre Eparhiale (Chișinău, Bălți și Cahul). Detaliile despre programul evenimentului vor fi anunțate ulterior.

Această aducere a Sfintei Lumini reprezintă un moment de profundă însemnătate spirituală pentru credincioșii din întreaga lume, oferindu-le ocazia să participe la sărbătoarea Învierii Domnului în mod autentic și binecuvântat.

În această zi sfântă, credincioșii sunt încurajați să se alăture acestui moment de bucurie și să primească Sfânta Lumină cu inimile deschise și rugăciuni de mulțumire.

Încredințăm această binecuvântată inițiativă în grija lui Dumnezeu și ne rugăm ca Învierea Domnului să aducă lumină, pace și nădejde în inimile tuturor credincioșilor din Basarabia.

Sectorul Comunicare, Media și Relații Publice al Mitropoliei Basarabiei

Sursa:http://mitropoliabasarabiei.md

Comentariile la articol