Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova s-au reunit în rugăciune la Sfânta Mănăstire Căpriana

IMG_8338

În dimineața acestei zilei Arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova, în frunte cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, au fost întâmpinați la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, Căpriana de către starețul așezământului monahal, Părintele Arhimandrit Filaret (Cuzmin), dimpreună cu obștea monahală și mulțimea de credincioși veniți de pretutindeni.

Un binecuvântat prilej al acestei slujbe arhierești a fost aducerea din Sfântul Munte Athos a copiei icoanei cu chipul Maicii Domnului „Cuvine-se cu adevărat”, sfințenia fiind însoțită de o delegație din Grecia, formată din clerici și mireni.

În timpul Sfintei Liturghii și Dumnezeieștii Liturghii, Arhidiaconul Isaia a fost adus spre hirotonire ca ieromonah al acestei sfinte mănăstiri.

La final, Vlădica Vladimir, dimpreună cu arhiereii coliturghisitori, a săvârșit un Te Deum de mulțumire și și spre iertarea păcatelor, după care a ținut un cuvânt de învățătură legat de importanța acestei Sfintei icoane și a Maicii Domnului în viața fiecărui creștin: „Cine poate spune toate minunile Maicii Domnului? Nimeni nu le poate spune, pentru că sunt în tot pământul și se lucrează cu fiecare suflet. Să vă siliți cât mai mult să lăudați pe Dumnezeu și, după Dumnezeu, pe Maica Domnului și apoi pe sfinții lui Dumnezeu, pentru că Maica Domnului este ocrotitoarea și mijlocitoarea întregii lumi!

Toti creștinii suntem fiii ei, pentru că Mântuitorul Hristos ne-a lăsat în ocrotirea Maicii Domnului. Să aveți mare credință și evlavie în rugăciunile ei!”

Comentariile la articol