Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Biserica în construcție din s. Slobozia-Dușca r. Criuleni – o nouă poartă spre ceruri

    O frumoasă tradiţie a Bisericii Ortodoxe ne spune ca la sfârşitul lumii toate bisercile vor fi luate la cer pentru a continua Liturghia începută pe pământ.

Dumnezeu, mai dinainte își rânduiește ctitorii pentru locașurile de închinare. Fiecare ctitorie – de la umila bisericuță din satul îmbătrânit până la frumoasa și măreața catedrală de la oraș – își are o istorie a ei, unde se vede cum Dumnezeu a purtat și poartă de grija de Casa Sa și Poarta Cerului, adica de biserica Sa de pe pământ. De aceea, ridicarea unei biserici transcende timpul, căci îşi are începutul pe Crucea Golgotei, săvârşindu-se în prezent şi purtându-şi ctitorii în veşnicie…

În după amiaza zilei de marți, 6 noiembrie 2018, Înalt Preasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove, însoțit de PC părinte prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei și al Sf. Sinod al BOM și PC  părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, a efectuat a vizită de lucru pe șantierul bisericii cu hramul ”Sf. Cuv. Parascheva” din s. Slobozia-Dușca r. Criuleni.

În cadrul inspecției, părintele paroh Veaceslav Donscoi, a făcut o mică incursiune în istoria bisericii vechi din parohie, care în anul 1978 a fost aruncată în aier și demolată definitiv la solicitarea autorităților locale, iar piatra acestea a fost folosită la construirea drumurilor. La fel, părintele paroh a vorbit despre realizările și greutățile în ridicarea noului lăcaș de rugăciune.

La întrevedere au luat parte dl Vitalie Verebceanu, Vice Președintele r. Criuleni și dl Sergiu Istrati, Primarul satului.

Mitropolitul Vladimir a binecuvântat călduros lucrătorii, intervenind cu sfaturi utile în construcție, dar și cu îndrumări duhovnicești, dorindu-le tuturor mult spor.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol