Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Biserica ”Sf. Arhanghel Mihail” din Dubăsarii Vechi la 160 ani

    Duminică 21 noiembrie 2021 biserica cu hramul ”Sf. Arhanghel Mihail” din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni și-a sărbătorit frumoasa aniversare de 160 ani de la târnosire, fiind unicul lăcaș sfânt din această regiune a bătrânului Nistru care, a funcționat fără întrerupere pe tot parcursul existenței sale.

Dis-de-dimineașă, odată cu răsăritul soarelui, dangătul vesel al clopotelor cheamă creștinii la Sf. Liturgie, așa cum mereu au făcut-o de peste un secol și jumătate… Încetul cu încetul biserica devine neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși veniți să dea slavă lui Dumnezeu și să-i mulțumească pentru darurile Sale cele bogate…

Sărbătoarea hramului bisericii, socotită a 2-a ca importanță după Sfânta Înviere, este cinstită în mod special de dubăsăreni care, se stăruie în această sfântă zi să viziteze fiecare în parte biserica și să aprindă câte o lumânare din fiecare cuibușor al parohiei.

După Sf. Liturghie, conform Tipicului bisericesc, a urmat înconjorul de 3 ori a bisericii cu citirea Sf. Evanghelii.

În predică părintele paroh prot. mitr. Teodor Pelin a vorbit despre istoria sfântului lăcaș, făcând numeroase referințe la intemperiile vremurilor prin care a trecut biserica. La fel, Sfinția Sa a prezentat sumar lucrările de restaurare efectuate recent, dar și cele care urmează a fi realizate în viitor.

Toată lumea au primit în dar mici cadouri: iconițe cu chipul Sf. Arhanghel Mihail, cruciuliți din Țara Sfânță, cărți de rugăciune și literatură religioasă.

Sfinte Arhanghele Mihaile, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

 

Comentariile la articol