Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Biserica și sportul

  Antrenamentele sportive îl pot determina pe bunul creștin în lupta lui continuă cu provocările de tot felul care îl împiedică pe om să-și atingă scopul pentru care a fost creat. La aceasta se gândea Sfântul Apostol Pavel când, inspirat de competițiile sportive echilibrate, ce nu puneau în pericol viața umană, afirma: „Nu știți voi că acei care aleargă în stadion, toți aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergați aşa ca să-l luați” (I Corinteni 9, 24).

Cât timp sportul rămâne în limitele bunului-simț, ale cumpătării, nepunând în pericol viața omului, când prin sport se urmărește edificarea și menținerea sănătății fizice, ca reverberație a celei sufletești (cine nu a auzit de legendara expresie mens sana in corpore sano!?),  acesta aduce, bineînțeles, doar beneficii în viața bunului creștin.

Urmând acestor gânduri, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în cadrul proiectului internațional de caritate ”Întinde o mâină pentru Moldova”, tinerii fotbaliști ai Școlii Sportive Criuleni filiala Dubăsarii Vechi și ai Gimnaziului Hrușova, au beneficiat de echipamente sportive și mingi, donație oferită de dl Laurean Graef, Președintele Asociației de Caritate “SpeRo e.V.” din Germania. La fel, instituțiile de învățământ din aceste localități au primit o donație de mobililier(56 bănci și scaune), 24 de table școlare, 20 proiectoare și 60 ghiozdane pentru elevii claselor primare.

”Sportul, în mod induscutabil, poate să disciplineze, să întrețină sănătatea trupului, să motiveze și să antreneze nu doar fizicul, ci și forțele voliționale ale creștinului de a lupta cu sârg, cu aceeași ardoare, pentru dobândirea performanțelor spirituale. Mulțumim din suflet tuturor celor implicați în acest frumos proiect de caritate – dlui Laurean Graef, transportatorilor, dlor Directori Virginia Bîzgu și Victor Gheciu, iar tinerilor fotbaliști le dorim performanță și mult succes!” – a menționat părintele prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop al bisericilor din raioanele Dubăsari și Criuleni, administratorul proiectului.

Comentariile la articol